Resources

Webinarier för Key Account Management

Här kommer du att hitta spännande intervjuer med experter i näringslivet. Alla som ger sin syn på Key Account Management ur sitt perspektiv.

Webinarierna kommer att levereras i två huvudsakliga format nämligen live på utsatt tid eller som ett förinspelat webinar som sänds på utsatt tid. de flesta kommer också att sända en repris. Klicka på länkarna eller bilderna på de intervjuer du mest är intresserad av och anmäl dig. Mycket nöje.

Key Account Management är affärsutveckling, se youtube-intervjun

Intervju med Jonas Möller

Jonas har jobbat med försäljning sedan 1984 och har jobbat med försäljning nationellt och internationellt. Mestadels har han arbetat med komplex systemförsäljning på Amerikanska mjukvaruföretag och i egen verksamhet. Utöver många år som säljare och säljledare har Jonas jobbat med att träna säljare och konsulterat företagsledningar avseende försäljning och säljstrategier. Under åren har han även tagit fram en mängd verktyg för säljledning och säljutveckling som hjälper företag att bli mer effektiva i sitt säljarbete. Jonas har personligen coachat drygt 600 säljare vilka han följt under ca 1 års tid (totalt drygt 7.000 coachingtimmar) och utbildat tusentals i klassrum och konferenssalar. Förutom försäljning så har Jonas jobbat med affärsutveckling, omvärlds- och framtidsanalyser samt ledarskapsutveckling.

Klicka här för att se och lyssna på intervjun.

Key Account Management är en utbildningsfråga, se reprisen

Intervju med Mattias Lind

Mattias Lind jobbar idag som VD för TUC Sweden AB som är ett utbildningsföretag som bl.a. utbildar säljare och Key Account Managers. Utbildningarna är mellan 1-2 år och deltagarna får examen från utbildningen. Mattias har själv erfarenhet från arbete som Key Account Manager och är således en expert i frågan.

Registrera dig till webinaret här!

Key Account Management är en ledarfråga, se reprisen

Intervju med Urban Gavelin

Urban Gavelin är författare, föreläsare och managementkonsult och har förutom varit säljare och säljchef även varit produktchef, marknadschef och affärsutvecklingschef. Han har 25 års erfarenhet av a ärer på internationell nivå i Stockholm, London och New York.  Studier vid Lausanne Business School samt Institutet för företagsledning på Handelshögskolan i Stockholm.

Registrera dig här!

 

Dubbla din lönsamhet, bygg och lev ditt varumärke, se reprisen

Intervju med Ulf Bergman

“Ulf Bergman på Stolt Kommunikation är en av de få personer som jag har mött som verkligen lär en att leva sitt varumärke. För mig tog det nästan 3 år innan jag började förstå vikten av den hjälp Ulf verkligen kunde ge mig. Insåg detta först när jag startade ett nytt företag och trodde jag visste allt redan. Ulf ledde mig fram till att hitta och skapa en varumärkesplattform, på ett tydligt och kreativt sätt. Rekommenderar Ulf Bergman från hela mitt hjärta.” Säger en av Ulfs kunder.

Klicka här!

 

 

Key Account Manager, bolagets försäkring och framtida tillväxt.

Intervju med Björn Strid sänds 11 Oktober kl 16.00, 2017

Björn Strid inledde sin karriär med att slå alla försäljningsrekord på Hemglass. Detta följdes upp med att 2002 fått in flest kunder till högsta marginal i Europa av samtliga 100 säljare hos post & transportföretaget TNT. Han har även arbetat för Swiss Post, DHL och Deutsche Post där han bl.a. var Sales Development Manager ansvarig för SE & FI med tillgång till samtliga DHL´s säljare (innesälj, fältsäljare, storkundsäljare, Key Account och säljchefer). Hans gedigna erfarenhet med 3-6 års erfarenhet på samtliga säljpositioner förutom TM-säljare (Telemarketing) gör att han har en ovanligt stabil erfarenhet inom området. Kryddat med toppresultat från samtliga anställningar. Därför vill han nu hjälpa dig.

Klicka här.